Felko Holland: character design

Ben je in een pretpark of snoepwinkel en je hebt zin in zoet (of zuur), is de kans groot dat je naar Felko grijpt. 

Felko Holland is groot in suikerwerken en levert snoep aan meer dan dertig landen. In 2015 vroeg Felko mij om een gezicht te geven aan hun productlijn voor de supermarkt. Knallende branding met een hoge entertainmentwaarde.

De aap zag het licht. Een karakterkop met maximale cuteness waarmee ik lekker kon variëren. Met minimale aanpassingen heb ik twaalf versies gemaakt voor (door Felko’s huisontwerper vormgegeven) productverpakkingen van lollies, zuurstokken, spekkies waar je tandarts u tegen zegt. 

Sindsdien werken we nauw samen en ook voor de productlijnen Unicorn Candy, Dr Sour en zijn tweelingbroer Dr Fire tekende ik de characters. Omdat smaken verschillen (doe mij maar nougat bijvoorbeeld).