Interpolis: Design sprint ‘Langer Zelfstandig Thuiswonen’

Een design sprint is ideaal om grote en concrete uitdagingen in korte tijd op te lossen. Het hele team is erbij aanwezig en er wordt in flink tempo (meestal vijf dagen) gebrainstormd, ontworpen en getest bij eindgebruikers. Denk: pressure cooker. En lekker analoog werken. 

Interpolis organiseerde er één over “langer zelfstandig thuiswonen”. Voorafgaand aan de sprint werd de doelgroep onderzocht op de 50PlusBeurs. Ik stiftte op de beurs een hele muur vol die diende als input voor de daadwerkelijk sprint. Niet de muur dan, maar de beelden erop. 

Op dag twee van de sprint haak ik aan en teken, denk en ontwerp ik mee. De pitches van die dag vat ik in beeld en vul de ruimte met visuele markeerpunten. Én ik geef een spoedcursus visueel communiceren. Daarmee leer ik de deelnemers hun volgende pitch (probleem, oplossing, resultaat) zelf te visualiseren. Hop, op de muur erbij. 

Op dag drie hangt “het museum” vol en is het tijd voor keuzes. En het uitwerken van de customer journey. Ik draai twee dagen mee als volwaardig teamlid en breng een creatieve blik mee. Een fris perspectief. En stiften, en rollen papier. In het moment zijn en gaan. Me like a lot. Net als goede koffie trouwens. 

Als het nodig is werk ik die hard copy museumstukken met liefde nog even digitaal uit. Zo ben ik ook.